Skip to main content

Gelukkige collega’s presteren beter

In een wereld in verandering omarmen wij een innovatief personeelsbeleid waar het gaat om teamwork, focus en een gezonde work-life balance.

“Vanaf de aanwerving van de eerste werknemer kozen we onmiddellijk voor een open HR beleid waar plaats is voor voldoende vrije tijd naast de werkuren. Als er wordt gevraagd om enkele uren vroeger te stoppen om te gaan koersen met een vriend, wie ben ik dan om daar tegen in te gaan?” zegt Judith Dillen, oprichtster en mede-bestuurder van One On One.

In theorie zouden onze (toekomstige) werknemers 38 uren moeten werken om een voltijds loon te krijgen. Toch gelooft Judith er niet in dat je voldoende productief kan blijven als je 8 uur lang gekluisterd zit achter je computer.

“In België heerst een ‘prestatie-maatschappij’. Hoge verwachtingen op het werk, tijd doorbrengen met je gezin, sportief blijven, vriendschappen onderhouden … Je bent ‘s avonds doodmoe als je dat moet combineren.”

“SOLLICITANTEN STAAN PERPLEX ALS JE HET VERTELD HOEVEEL VRIJHEID ZE KUNNEN HEBBEN. ZE ZIJN BANG EN WETEN NIET HOE ZE HIERMEE MOETEN OMGAAN”

One On One Team

Ons beleid

“Praktisch hanteren wij geen start en einduur. Is een collega geen vroege vogel en werkt hij of zij liever ‘s avonds? Dat kan. Ieder beheert zijn eigen agenda en is volwassen genoeg om op korte termijn te weten hoeveel werk leidt tot resultaat. De enige interne afspraak is dat de service naar de klanten toe gegarandeerd blijft.” zegt Ben Algoet, mede-bestuurder.

Daarnaast hanteert One On One een extra verlofstelsel. “Het sociaal secretariaat vond het erg vreemd dat ik extra anciënniteitsverlof wou bieden naast de wettelijke vakantie- en adv dagen. Het is een principe van geven en nemen, zo blijft iedereen gelukkig.”

“De huidige coronasituatie heeft ons geleerd om thuis te blijven als je je niet goed voelt, maar niet iedereen gaat naar de dokter voor een verkoudheid, toch? Naast de mogelijkheid om thuis te werken, ben ik van mening dat wie zich niet goed voelt perfect mag thuisblijven tot hij of zij weer beter is. Een goede communicatie en vertrouwen zijn essentieel.”

“Vandaag zitten wij in een groeifase en staan we op het punt een 5e en binnenkort ook een 6e collega aan te werven. Sollicitanten staan perplex als je hen verteld over hoeveel vrijheid ze kunnen hebben. Ze zijn bang en weten niet hoe ze hiermee moeten omgaan.

Reeds op een eerste gesprek verduidelijk ik onze bedrijfscultuur. Je ziet zo wie de profiteurs zijn en op wie je kan bouwen. Op lange termijn zullen we blijven inzetten op innovatie rond personeelsbeleid. We zien er alvast naar uit om dit samen met de collega’s te verwezenlijken zodat het een win-win wordt voor ieder van ons.

Zin om ook bij One On One aan de slag te gaan? Vind hier meer redenen terug om voor ons te kiezen. En vind hier onze interne vacatures terug.