Skip to main content

Sofie, Busines Consultant bij One On One, haar verhaal

Sofie werkt sinds september 2021 als Business Consultant bij One On One. Het is haar eerste job binnen de rekruteringssector, maar met haar kennis van en ervaring in de logistieke sector wel the perfect woman for the job. Ook in de logistiek startte ze zonder ervaring. Voordien werkte ze als Management Assistant, eerst in het verzekeringswezen en daarna bij een bierbrouwerij. Toch wist ze een succesvolle carrière uit te bouwen in expeditie.

Lees hieronder haar verhaal.

“Midden 2017 verhuisde ik in allerijl van Wallonië terug naar Ekeren, back to the roots. Ik had hier geen job, dus moest dringend op zoek.

Met een diploma Pedagogische Wetenschappen op zak had ik geen ervaring in de logistiek, maar wel een sterke interesse. Zowel mijn bompa als vader werk(t)en in de maritieme sector. Ik besloot dus de sprong te wagen en solliciteerde via een selectiekantoor bij een logistiek bedrijf in Merksem. Het kennen van de Franse taal, en simpelweg het woord CMR, gaven de doorslag om er te mogen starten als Expediteur. Ik werd door een ervaren collega van nul opgeleid on the job.”

Eerste dag
“Mijn eerste dag was een golf aan indrukken. Een luidruchtig bureau met telefonerende collega’s, wachtende chauffeurs aan het loket, binnenkomende magazijniers, … Maar ook veel gelach en die positieve sfeer viel meteen op.

Ik moet toegeven dat mijn job hier wat anders werd ingevuld dan een typische Expeditie functie. Hier werd het dossierbeheer gecombineerd met het voorthelpen van de chauffeurs en de administratie met betrekking tot het magazijnbeheer. We hadden geen apart aangestelde Loketbediende.”

Een typische dag op deze import- en opslagafdeling
“Bij het aankomen ’s ochtends openden we de deuren en de rolluiken en lieten we de chauffeurs binnen. Dat werd al snel gevolgd door het zetten van koffie of thee.

Via een walkietalkie, heerlijk old school, kregen de eerste chauffeurs een kaai toegewezen om te lossen en laden. Ondertussen werden de mailboxen bekeken voor nieuwe aanvragen of lopende opdrachten. De eerste telefoontjes, van onder meer Belgische of Franse klanten, lieten meestal ook niet lang op zich wachten.

Verder stonden we ook in voor het opvragen van de nodige gegevens bij de rederijen. En met opvragen bedoel ik herhaaldelijk aan de mouw trekken, op het randje van stalken bijna eigenlijk. Ook het doorgeven van opdrachten aan de Transportplanner, het afprinten van los- of pickbonnen voor het magazijn en het afprinten van de labels voor inkomende goederen behoorde tot ons takenpakket.

Dat printen was trouwens een hele uitdaging op zichzelf! Reeds geprinte bonnen moesten opnieuw afgeprint worden, want de eerste prints leken plots mysterieus te verdwijnen. Of het lint voor de zwarte inkt was op, nét wanneer ik moest printen. Op het printericoontje drukken was dus altijd met een afwachtend hartje. 😉

De juiste sector
De druk was hoog en chaos had de bovenhand, maar het was een zeer uitgebreid en boeiend takenpakket. Er heerste een sterk gevoel van samenhorigheid op de werkvloer. En onder het mom van ‘zot doen of zot worden’, werden de gekste verhalen verteld en moppen getapt aan de lopende band.

De mix van de dynamiek op de vloer, de internationale contacten en de nodige uitdaging & variatie in de job, zorgde ervoor dat ik in deze sector mijn verdere carrière wilde uitbouwen.”

Na deze eerste ervaring ging Sofie nog 3 jaar aan de slag als expediteur bij een andere logistieke dienstverlener, deze keer wel met de typische invulling. Hier werd nogmaals bevestigd dat ze zeker in de juiste sector zat, maar nog niet helemaal in de juiste functie.

“Ik miste het mensgerichte, dus ging in de zomer van 2021 op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vond ik bij One On One. Hier heb ik de perfecte mix van mijn diploma, ervaring en passie voor de logistieke sector gevonden.”

Ga je ook graag aan de slag in de logistieke sector, maar heb je nog niet de nodige ervaring? Laat dat je niet tegenhouden! Neem contact met ons op, en we bekijken wat de mogelijkheden zijn. We hebben vacatures voor alle verschillende jobdomeinen binnen de sector. Van Expediteur tot HR medewerker en Dispatcher tot Boekhouder.